Vår USA-resa -> Köpenhamn-Frankfurt-Los Angeles-Santa Barbara-Yountville-San Francisco-New York

onsdag 6 juni 2012

The big apple.

New York

Landade i New York lördag kväll och checkade in på Hotel Shoreham på 55:e gatan. Modernt boutiquehotell med compact living. Frächt och prisvärt.




Shoreham hotel


Frukostmatsal på vårt hotell.

Modernt och avskalat.


Kultur i New York.

Dagarna i New York spenderade vi till fots. Besökte Metropolitan Museum och tittade på utställningen Från Schiaparelli till Prada. Vackra kläder i från två olika decennier. Fanns också en intressant utställning som heter Stein Collection. En judisk familj i slutet på 1800-talet som började samla konst i Europa. Delar av familjen har skänkt hela sin samling av Picasso, Renoir m fl.






Prada



Museishopen på Met.



Enorma salar.Här finns otroligt mycket att se.

Karins mormor.
Bestämde oss för att leta upp huset på Fifth Avenue, där Karins mormor arbetade omkring 1904. Efter lite detektivarbete fann vi familjen Woolworths hus. Det finns inte kvar idag,  men adressen är 990 5th Avenue och där är nu ett lägenhetshus. Huset som fanns där från början är identiskt med ukrainska Ambassaden. F W Woolworth bestämde sig nämligen för att få ett likadant hus byggt till sig själv och tog kontakt med arkitekten. Huset stod klart 1895.


Karin utanför Woolworth Building. Vi var inne och frågade om de kände till var familjen Woolworth bodde i början av 1900-talet, men de hade ingen kännedom.


Flott värre!!!

Woolworth building
Världens högsta byggnad mellan 1915 - 1935


Så hittade vi till slut fastigheten. Fick bekräftat av två anställda att vi kommit rätt.



Här lärde sig mormor Thema att baka apple pie.




Så här ska huset ha sett ut när det byggdes 1890.


Blandad kompott.


Vi promenerade en hel del i Soho, Greenwich Village och Meetpacking District.
Hann också med en middag med paret Rydingsvärd ( och Ing-Maries syster ). Tog en drink på Standard hotel och sedan middag på Nobu. Trevligt.

Sista middagen i New York och på resan var på Spotted Pig, som vi fått tips om. Trendig krog i Greenwich. Gick inte att boka bord utan man fick snällt köa (1,5 timme) för att komma in.Charmig restaurang med massor av kul konst på väggarna ( vi asocierade till Pierce). Åt en något otippad kombination av ostron till förrätt och därefter  kolgrillad hamburgare ( vi är ju i hamburgarens förlovade land). Gott!



Här var det kryddodlingar.

Gris-samling.

Bar vid sidan om som fick ta emot många gäster som väntade på bord.


Vår lite udda avslutningsmeny!!




Pinot Noir så klart.


Grisparad.


Tavlor av alla de sorter.


Efter 18 dagar så är vi såå nöjda med alla upplevelser och allt vi sett, men det ska bli härligt att komma hem igen till vardagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar