Vår USA-resa -> Köpenhamn-Frankfurt-Los Angeles-Santa Barbara-Yountville-San Francisco-New York

torsdag 31 maj 2012

Anländer till San Fransisco

San Fransisco here we come.

Efter en timmes körning från Napa, anländer vi så till San Fransisco och kör faktiskt direkt till vårt hotell, utan att irra runt. Bra gjort!
Hotellet, Rirz Carlton är onekligen en stor kontrast till Hotel Yountville.Stelt och gammaldags. Tur att vi bor på "poäng". Rummet däremot känns som en tvårums lägenhet.

 
China Town.

Börjar med Peking Duck i China Town, som ligger vägg i vägg med hotellet. Sitter i solen på en ytterst smal balkong och tittar på alla människor och all handel som pågår.


 
Entre`n till Chinatown.

 

Vårt lunch-hak.

 
Tjusigt värre!!!  ( men maten var god )



Hus som ägs av Francis Ford Coppola, som är född i S F och som regisserade Gudfadern ( som ju alla vet ).



 
Högsta byggnaden i San Fransisco, Transamerica Pyramid, 260 meter.

 
 Hop on / Hop off.

Vad göra när man kommer till en stad, man aldrig besökt tidigare? Jo, man tar naturligtvis en sihtseeing buss. Hop on hop off. Sagt och gjort. Två och en halv timme senare ( och urblåsta ) hade vi sett allt som man ska se ( Golden Gate bron, Mision Dolores, Grace Cathedral, Fishermans Wharf mm mm) och fått en guidning av högsta kvalité.


 

Hop on / Hop off bussen

 
Golden Gate Brigde.

Golden Gate Bridge, byggd 1930, ett av världens sju underverk.Man har använt så mycket stål för att bygga bron, så det skulle räcka runt jorden tre gånger. Bron är också fem gånger mer överdimesionerad än den hade behövt vara. Över 41 miljoner fordon passerar årligen och man har bara behövt stänga bron tre gånger sedan den byggdes, för att vinden var för stark.
Är också den mest "populära" bron att begå självmord från

 


Vacker silhuett
.
Vin på stålflaska ????

På kvällen hamnade vi på en italiensk restaurang i finanskvarteren. Här fanns matsedeln på en I-pod på varje bord.Vinet vi drack serverades i en stålflaska, som såg ut som en termos och som senare skickades tillbaka till vineriet för påfyllning. Vinet var dessutom biodynamiskt. Trendigt, kul och nyttigt!!.




Vinet " The natural Process Alliance "
2010 rött
Mendocino County.




Goda bruscetta


Osten burrata från södra Italien


I-pod på varje bord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar