Vår USA-resa -> Köpenhamn-Frankfurt-Los Angeles-Santa Barbara-Yountville-San Francisco-New York

måndag 28 maj 2012

Pebble Beach

Pebble Beach med sina legendariska golfbanor i världsklass, som funnits i nästan100 år.

Till slut kom vi fram efter att ha kört på 17 Mile Drive ( förstår varför den heter så ), till Inn at the Spanish Bay där vi skulle bo.

Det första hotellet i området öppnades på 1880-talet och hette Hotel del Monte. Man köper då upp hela Del Monte Forrest Land. 1916 kontaktas Jack Neville och Douglas Grant som designar Pebble Beach Golf Links. Man börjar arbetet 1917 och två år senare öppnas golfbanan och the Lodge för allmänheten.


Inn at the Spanish Bay är ett vackert hotell beläget alldeles vid havet. Steg av bilen i full storm och 10 grader. Hade vi kommit till Skottland....PANIK, Karin hade packat bermudas, kortärmad piké och keps att spela golf i."Varma "kläder som fanns i resväskan var jeans (ej tillåtet) långkofta (passar inte på golfbanan) kappa ( inte heller så bra) gjorde att det blev en tur till golfshoppen direkt efter
incheckning.


Antinori har en restaurang på hotellet med samma namn som vinet,  Peppoli.   Efter tio timmars körning och alla klädbekymmer smakade det utmärkt med en Osso Buco till
middag och lite chianti.




Upp i ottan och åt frukost 6.45. Vilken aktivitet nere i lobbyn. Folk anlände och reste iväg och  många skulle naturligtvis iväg till de olika banorna Pebble Beach Golf Links ( som vi skulle spela), Spyglass Hill, Links at Spanish Bay eller Del Monte för att spela. Finns ytteligare ett antal banor men de är privata.
Solen tittade fram, 15 grader och inget regn på kartan, så hyfsar väder trots allt.

Innan spel passade vi på att ta en liten sighseeing i dagsljus. Vackra STORA villor längs vägen och sedan havet, klippor och sand. Mäktigt.


Klubbhuset


Klubbhuset här också.


Öl innan golfen.

Vi hade tee-time 11.10 och fick spela med två trevliga hongkong-kineser. Caddy hade vi också beställt (delade på en) och vår hette Raymond. De första nio hålen spelades vid havet. Inte så långa hål men lutningar åt alla håll och små greener. Hade vi inte haft Raymond med, så var det rätt svårputtat.




Golf couples




Karin och caddy Raymond.



Världsberömda Arrowhead Point, hål 6,7 och 8.



Privat beachclub mitt på banan.



Spelet i full gång.


Christer har precis gjort birdie på hål 6 ( ett par fem hål ) och står vid trädet  "The Lone Cypress " vid hål 7.


.

 Carmel by the sea.



Våra golfmedspelare och caddies. Hongkong killarna Chris och Jacob samt caddie Raymond och Ken. 



Öl efter golfen.

Efter golfrundan och en varm dusch ( vi var rätt nedkylda )  tog vi bilen till Carmel. Mysig liten stad vägg i vägg med Pebbles Beach. Gott om restauranger, cafeér och gallerier. Clintan har en restaurang här, som heter Hog´s Breath ( vildsvinets andedräkt). Den hoppade vi över.I stället blev det ett litet brasserie. Väldigt många amerikanska turister denna kväll. Långhelg och ledigt. Man firar Memorial Day på måndagen. Parkerade längs gatan som alla andra.När vi återvände till bilen var två sheriffer i full gång med att bötfälla alla bilar. Vi fick fart in i bilen och lyckades undkomma p-boten.


 


Carmel by night.






Hittade en trevlig bistro i Carmel och fick lite husmanskost. Drack ett Pinot Noir från Carmel Valley.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar