Vår USA-resa -> Köpenhamn-Frankfurt-Los Angeles-Santa Barbara-Yountville-San Francisco-New York

söndag 27 maj 2012

Highway One från Santa Barbara till Carmel



Torsdag morgon efter frukost satte vi oss i bilen för att ta ettan till Pebbles Beach.



Den första delen vi körde var en bit inåt landet med miltals av odlingar med jordgubbar, körsbär och blomkål.Var man än såg var det fält med odlingar. Senare övergick det i ren kuststräcka. Bergen till höger och havet till vänster. Mil efter mil.

Vi stannade för fika i Pismo Beach ( Californiens Torre Vieja) och drack red eye, som är vanligt kaffe som blandas med en eller två espresso. Gott! En muffins slank också ner och sedan var vi form för ytterligare ett antal mil.

Längs vägen fanns många utsiktsplatser och vid en där vi stannade såg vi flera sälar som låg och vilade sig. Valar kan också ses den här årstiden, men det hade vi inte tid att vänta på.




Kaffe i Pismo Beach.




För sent såg vi att de hade kanelbullar. Det får bli en annan gång.





Vi skulle naturligtvis se Hearst Castle. Till Karins stora besvikelse kunde man bara åka upp på guidade visningar och när vi kom dit var det två timmars väntan till nästa. Visste inte hur lång tid vi hade kvar att köra, så det blev inget. Fick se det på avstånd och så inhandlades en bok.




Sälar som ligger och solar sig.



Lunch vid Los Padres nationalpark.



Efter åtta timmars körning var vi äntligen framme vid Pebbles Beach gate.Trodde att nu är det fem minuter tills vi får sträcka på benen, men ack så fel...Vi körde och körde och körde fel och så äntligen framme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar